Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

Blog
Impressie van een indrukwekkende fotoshoot

Heel vaak kreeg ik de vraag of ik ook een foto wilde nemen van mijn klant met haar kind of kinderen, of man, of hond of…. “Je bent er nu toch”, werd er dan gezegd. En omdat ik er toch was en het mij gevraagd werd, deed ik het braaf.

Niet meer!

Op het moment dat ik bezig ben met een klant, geef ik al mijn aandacht aan die klant, gaat heel mijn focus en al mijn energie naar die klant, zo leg ik de verbinding met de klant. Zo ontstaat er een flow, een dynamiek en een bijzondere samenwerking tijdens de fotoshoot. Ik kan dan, om even iemand anders op de foto te zetten, echt wel even uit die energie stappen, maar ik kan op dat moment niet de foto maken die ik diep van binnen wil! En dat is voor mij ontzettend belangrijk. Altijd 100% achter mijn werk staan. Dus zeg ik tegenwoordig volmondig NEE. En ik kan je zeggen dat is niet altijd makkelijk!

Op een mooie dag ontmoette ik een gepassioneerde, gedreven ondernemer. Ik mocht foto’s van haar maken voor haar site en online programma. Ze had me die ene vraag gesteld. En ik had dat ene antwoord gegeven. Bij haar thuis aangekomen ontmoette ik ook haar man. Tijdens een stevige bak koffie die hij graag dronk vertelde hij mij dat hij volledig begreep waarom ik niet zomaar die foto van hem kon maken. En dat hij daar respect voor had.
Hij zag mijn tattoo en vroeg geïnteresseerd naar het verhaal achter mijn plaatje. Ik vertelde het vol trots. Zijn armen lieten ook een heel verhaal zien en ik vroeg hem ernaar. Hij vertelde dat hij een ernstig auto-ongeluk heeft gehad , waarbij hij zijn nekwervel had gebroken. Dat de artsen zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen…. En dat hij dacht: “dat zullen we nog wel eens zien, rakker!” Zijn tattoos verbeelden zijn levensverhaal; een enorme vechter! En hoe gebroken je ook bent, er is altijd hoop! Zolang je zelf maar moed hebt en erin geloofd.

Over respect gesproken. Daar had ik respect voor!!! Inmiddels kan hij al weer een aantal jaren lopen. En is het nu zijn passie om kinderen weerbaarder te maken, hun eigen grenzen te leren aangeven. Hij leert kinderen hoe ze met pesters om kunnen gaan en leert hen elkaar niet te pesten maar respect te tonen voor wie je bent. Dit vond ik zó intens geweldig. Ik zag tijdens zijn verhaal een beeld van een hem in mijn hoofd zittend en leunend op zijn armen, de tattoos goed zichtbaar.
Toen ik thuis kwam na de shoot heb ik haar een bericht gestuurd. Ik wil een fotoshoot met je man doen, samen mooie krachtige fotos van maken. Wil hij dat?
En vervolgens hoorde ik niks… Het duurde en duurde…….Allerlei stemmetjes in mijn hoofd gingen ratelen…. Misschien vonden ze het stom dat ik erop terug kwam… Eerst nee zeggen en dan toch ja…
Afijn, het bleek echter dat zij haar telefoon had laten liggen en een week kwijt was. Hij vond mijn aanbod geweldig en wou hier heel graag gebruik van maken!

Ik had een perfecte locatie uitgezocht die ik heel goed bij deze man en zijn verhaal vond passen. Een stoere, ruige locatie, met bergen puin , gebroken steen, havencontainers, verlaten, etc.

Toen hij bij mij kwam had ik een tweetal krukjes klaar staan. Hij mocht er 1 kiezen. De metalen kruk was nieuw, glad en zwart. De houten kurk was doorleefd, sterk en met wat verfvlekken hier en daar. Hij koos voor de laatste.
Op de locatie aangekomen heb ik het krukje te midden van het puin neer gezet en hem gevraagd te gaan zitten. Ik zag dat hij zich niet fijn voelde, hij voelde zich ongemakkelijk, hij ontweek me met zijn ogen. Ik vroeg hem op zijn ademhaling te letten en bepaalde dromen en herinneringen naar boven te halen. Hij bleef mij ontwijken. Ik besloot het los te laten, tijd te geven, ruimte te geven en ben om hem heen gaan ‘dansen’ … ineens stond ik stil… en op dat moment draaide hij zijn hoofd.

Wat ik op dat moment voelde is niet te omschrijven is. Ik was één met het moment, met zijn blik, met zijn ziel. WAAN-ZIN-IG! Dit plaatje, dit shot, dat was de foto die ik zag tijdens ons eerste gesprek. Wauw! Ik wist het meteen.

Dit wil ik vaker doen. Dit ga ik vaker doen. Iemand helpen die het nodig heeft! Weet jij iemand? Vertel het mij! Tag hem of haar! En ik vraag je ook dit zelf te doen! Kijk eens om je heen aan wie je een hand kan uit reiken… En ik verklap je alvast; je krijgt zelf het grootste cadeau!

5721

5690

5704


Impressie Event Reggie Nelissen

Reggy Nellissen: “Het was bijzonder in vele opzichten. Ondernemers die kiezen om er vol voor te gaan. Om hun bedrijf van hart tot zaak (op)nieuw te bouwen, waar ze pure winst mee maken door betekenisvol te zijn. Je gave ontdekken, durven zijn en geloven in jezelf zijn gouden elementen, die het verschil maken. Dat gaan ze aan het licht en in het zicht brengen!”

Untitled design