Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

Born to Create

THAT’S WHY!

Eindelijk kan ik zeggen: hier ben ik! Een groot cadeau dat ik in dit leven heb gekregen, het ontdekken van mijn Why! Al vanaf mijn prille pubertijd wist ik dat er meer was dan dat ik kon zien en dat ik niet ‘zomaar’ hier gekomen ben. Ik geloofde in een doel in mijn leven, een missie maar had nog geen enkel idee wat dat kon zijn. Ik volgde al wel vroeg mijn eigen pad en zette ongewone stappen in de ogen van anderen. Zo ging ik naar de MEAO in plaats van de kunst academie. Dat zorgde voor grote ogen thuis! Mijn moeder niet vertellende dat ik eigenlijk bang was niet goed genoeg te zijn voor de kunstacademie. Zij wist als geen ander hoe creatief ik was en altijd bezig was met dingen te maken. Gelukkig is het nog goed gekomen en heb ik 10 jaar later als nog in Rotterdam de kunstacademie gedaan. Niet omdat ik een kunstenaar wilde worden. Nee, omdat ik mijzelf wilde ontwikkelen op artistiek vlak, omdat ik voelde dat ik daar thuis hoorde en de opleiding mij veel voldoening zou geven.

Na Willem de Kooning academie ontmoette ik mijn beste vriend, mijn soul mate. En binnen 3 maanden was ik zwanger van hem. Daarna weer en nog een keer. Drie prachtige levenslustige kinderen mocht ik ter wereld brengen. Onder tussen had ik mijn baan opgezegd in de theaterwereld en begon voor mijzelf. Ik boetseerde van houtpulp prachtige kistjes voor overleden baby’tjes. Bijvoorbeeld in de vorm een walvis. Na 7 jaar brak het mij op.  Ik ging naar de blije kant, ik startte een babykleding lijn gebreid door lieve oma’s. Ik vroeg de kersverse ouders een foto terug te sturen van hun spruit om de oma’s ermee te verblijden. The circle of life. Het werkte, het was een mooi, liefdevol, duurzaam en sociaal product. Mijn kleding was te koop in Nederland, Duitsland en België. Onder tussen fotografeerde ik baby’s met mijn label aan ter promotie voor de winkels. Door die foto’s kreeg ik steeds meer verzoeken voor kinderfotografie en familieportretten. De balans begon te verschuiven. Ik ontdekte de fotografie opnieuw. Vroeger had ik veel analoog gefotografeerd en zelf afgedrukt.  Maar het was kostbaar en de chemicaliën erg onprettig. Nu met Photoshop en Lightroom ging er een wereld voor mij open. Ik verkocht mijn babykledinglijn en ging full time fotograferen.

 

 

Ik zag ongelimiteerde creatieve mogelijkheden. Ik fotografeerde alles wat los en vast zat maar vooral baby’s en kinderen. Zij zijn zo puur. Ik volgde opleidingen, cursussen en workshops. Nog steeds geen idee waar het allemaal toe zou leiden maar het voelde goed. Ik werd er zo blij.

De ontwikkelingen volgden elkaar razend snel op, met als hoogtepunt het ontdekken van mijn missie; Born to Create.
Dat deed ik al toen ik groot genoeg was om een kwast vast te houden, een eigen wereld scheppen. Nu is de camera mijn penseel. Als ik creëer vergeet ik de tijd, ben ik zó in mijn element. Met mijn beelden wil ik verhalen vertellen, wil ik raken en in beweging brengen. Ik wil dromen zichtbaar. Iets ontastbaars handen en voeten geven, expressie. Tevens wil ik prikkelen om niet alles zomaar voor lief te nemen.Sta eens stil in het hier en nu. Wat zie je?

Frank Boeien zingt: “Alles wat ik heb zijn twee handen waarmee ik iets maken kan”. Ik wil met mijn werk, mijn creativiteit de wereld mooier maken. Die drang komt zo diep van binnenuit, die is zo ‘ik’. Dat is alles wat ik heb! En met die zelfde drive wil ik andere helpen hun missie te leven en uit te dragen. Want ik weet als geen ander hoe spannend het is om in het licht te gaan staan. Jezelf zichtbaar te maken. Jij bent nodig.

En mijn mening is dat je het aan jezelf, je kinderen, de mensen die je lief hebt verplicht bent. De wereld heeft het nodig dat jij je missie leeft. Dat jij jezelf manifesteert, daarmee weer andere helpt om de wereld een beetje mooier te maken.  Ik kan makkelijk op hoger niveau een verbinding met jou en jouw ziel leggen tijdens het fotograferen. Dus géén poses en namaaklachjes. Ik verbind mij met jou en jouw missie op energetisch niveau. En door mijn spirituele gevoeligheid weet ik precies wanneer ik moet klikken. Zo zorgen we samen dat jij en jouw missie zichtbaar worden op de foto. Dat is Soul® Photography.

Cisca Mikx handtekening

Cisca Mikx Fotografie

Mensen vinden mij

Lief, getalenteerd en enorm creatief
Eerlijk, vol passie.
Liefde voor je vak & de mensen om je heen.
Je raakt met je puurheid.
Je laat je kwetsbaarheid zien wat je juist krachtig maakt en me uitnodigt dat ook te zijn.
Gevoelig, hartelijk en warm persoon!
Spiritueel, behulpzaam.
Puur

Zacht, bezielend en ondernemend
In verbinding, Krachtig.
Zacht, Onderzoekend,
Attent, zorgzaam.
Geïnteresseerd, betrokken,
Hartelijk, gefocust, out-of-the-box, rakend
Goedaardig, hulpvaardig, begripvol.
Wijs, zakelijk, gastvrij
Inventief, een knokker, flexibel

CV

Autonoom Kunstenaar
Cursus Fotografie
Opleidng Natuurlijk Licht Fotografie
Fine Art Workshop
Fine Art Workshop
Beloved Workshop

Willem de Kooning Academie
Patrick Mollema
Willie Kers
Jenny Boot
Carine Belzon
Yvette Vlaar

Cisca Mikx fotografie